NanoEcho AB (publ): Kvartalsrapport Q2 2024

Finansiell översikt
Kvartal 2, 2024: 1 april – 30 juni

  • Nettoomsättningen uppgick till 0 (0) TSEK
  • Resultatet efter skatt uppgick till -4 697 (-3 834) TSEK.
  • Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till -0,10 (-0,08) SEK.
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -5 454 (-3 417) TSEK.

Halvår, 2024: 1 januari – 30 juni

  • Nettoomsättningen uppgick till 0 (0) TSEK
  • Resultatet efter skatt uppgick till -8 675 (-7 300) TSEK.
  • Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till -0,18 (-0,21) SEK.
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -9 333 (-7 086) TSEK.
  • Likvida medel uppgick på balansdagen till 2 309 (22 328) TSEK.

Väsentliga händelser under kvartalet 2024
En hälsoekonomisk analys genomförd
En hälsoekonomisk analys av införandet av NanoEchos metod i sjukvården har genomförts i samarbete med hälsoekonomiska experter. Modellen visar att NanoEchos diagnostiska metod har potential att generera hälsoekonomiska vinster.

Årsstämma i NanoEcho
Årsstämma i NanoEcho har ägt rum den 15 april 2024. Fullständig information och handlingar kring stämmans beslut finns på bolagets hemsida, www.nanoecho.se.

Beslut om att notera bolagets aktier och genomföra nyemission
Bolagets styrelse beslutade den 23 maj att genomföra en ägarspridning av Bolagets aktier genom nyemission och listning av bolaget på Nasdaq First North Growth Market. Sedan 6 augusti handlas bolagets aktier på Nasdaq First North med kortnamn NANECH.

Val av Certified Adviser
G&W Fondkommission har valts till bolagets Certified Adviser.

NanoEchos bildgivande system färdigutvecklat
NanoEchos kommersiella bildgivande systemet är klart och redo att användas på patient i kliniska studier. Den formella verifieringen har framgångsrikt slutförts utan anmärkningar, vilket är det sista steget i produktutvecklingen. Systemet uppfyller nu kundernas och myndigheternas krav på medicinskteknisk utrustning.

NanoEchos kvalitetsledningssystem certifierat enligt ISO 13485
NanoEchos kvalitetsledningssystem har certifierats enligt ISO 13485. Det innebär att NanoEcho arbetar i enlighet med de legala krav som ställs på medicintekniska företag, för att få lansera medicintekniska produkter i EU.

Väsentliga händelser efter periodens slut
Ansökan till myndigheten för att inleda klinisk studie
NanoEcho har lämnat in ansökan till Läkemedelsverket för att utvärdera bolagets medicintekniska diagnostiska system i kliniska studier. I den planerade studien kommer NanoEchos metod att användas och utvärderas på patienter med rektalcancer.

NanoEchos nyemission av aktier inför notering av bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market har övertecknats
Utfallet av erbjudandet av aktier om 17,0 MSEK i bolaget i samband med noteringen av bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market har offentliggjorts. Erbjudandet har övertecknats, varför bolaget kommer att utnyttja möjligheten att utöka erbjudandet.

Avtal avseende kapitaltäckningsgaranti med huvudägare
NanoEcho har ingått ett avtal om kapitaltäckningsgaranti med Quiq Holding AB och ATH Invest AB, vilka båda är huvudägare i bolaget, med innebörden att bolaget under de kommande tolv månaderna efter första dag för notering av bolagets aktier, vid behov, har rätt att låna upp till sammanlagt 1,5 MSEK. För det fall att kapitaltäckningsgarantin aktualiseras kommer lånet att löpa med en marknadsmässig ränta.

Handeln med NanoEchos aktier på Nasdaq First North Growth Market
Den 6 augusti 2024, inleddes handeln i NanoEchos aktier på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas under kortnamnet ”NANECH” med ISIN-kod SE0017133705.

VD har ordet
Inledningsvis vill jag tacka både befintliga och nya aktieägare för fortsatt förtroende i den övertecknade spridningsemissionen, där vi nyligen tog in cirka 17,6 MSEK före emissionskostnader. Detta gjorde att vi den 6 augusti kunde notera NanoEchos aktier på Nasdaq First North Growth Market. Det var en stor dag för mig, mina kollegor, våra aktieägare och hela NanoEcho!

De operativa framgångarna under andra kvartalet är resultatet av vårt målmedvetna arbete, där ansvar, engagemang, fokus och pålitlig leverans står i centrum. Under detta kvartal har vi inte bara slutfört produktutvecklingen och passerat den formella verifieringen, utan vi har också framgångsrikt certifierat vårt kvalitetsledningssystem enligt ISO 13485 och genomfört en hälsoekonomisk analys med lovande resultat. Dessa framsteg markerar viktiga milstolpar för vårt bolag, och jag är väldigt stolt över att vi fortsätter att överträffa våra mål och leverera enligt plan.

En av de mest betydande milstolparna för NanoEcho hittills var när produktutvecklingen av vårt bildgivande system avslutades i juni, efter att vi passerade den formella verifieringen utan anmärkningar. Under verifieringen har systemet genomgått omfattande interna tester och externa certifieringstester, där vi visat att det uppfyller både kundernas krav och de strikta regulatoriska kraven på medicintekniska produkter. NanoEchos bildgivande system är därmed redo att användas på patienter i kliniska studier där målet är att påvisa systemets kliniska nytta – att förbättra diagnostiken av rektalcancer och skapa betydande hälsoekonomiska fördelar för samhället.

För att bedöma den potentiella hälsoekonomiska nyttan av att införa NanoEchos metod i sjukvården har vi, tillsammans med ledande experter inom hälsoekonomi, utvecklat en modell som analyserar dess ekonomiska effekter. Resultatet är lovande och analysen visar att NanoEchos diagnostiska metod inte bara har potential att förbättra livskvaliteten för patienterna, utan också generera betydande hälsoekonomiska vinster för vården och samhället i sin helhet. Denna analys kommer att spela en avgörande roll vid införandet av vår metod i vården, samt i vår prissättningsstrategi inför den kommande marknadslanseringen.

I juni certifierades vårt kvalitetsledningssystem enligt ISO 13485. Certifieringen visar att NanoEcho uppfyller de regelverk och krav som ställs för att tillhandahålla medicintekniska produkter på den europeiska marknaden.

Under detta kvartal har vårt team gjort en fantastisk prestation, och vi har nu framgångsrikt gått från forskningslaboratoriet vid Lunds universitet till att ha ett kommersiellt bildgivande system som är redo för kliniska studier. Med produktutvecklingen avslutad gör vi en tydlig positionsförflyttning och fokuserar nu helt på den kliniska fasen – en fas som vi är väl förberedda för. Efter periodens slut skickades en ansökan till Läkemedelsverket för godkännande av att inleda de kliniska studierna.

Vi har nu kommit på plats i vårt nya kontor vid Ideon Science Park, en dynamisk knutpunkt med fantastiska möjligheter att etablera värdefulla samarbeten och skapa starka nätverk. Nu blickar vi mot en spännande höst med fullt fokus på den kliniska fasen. Vi ser fram emot att tillsammans fortsätta leverera och skapa långsiktigt värde mot målet att förbättra diagnostiken för rektalcancerpatienter.

Återigen vill jag rikta ett stort tack till alla våra medarbetare och investerare för ert stöd och fortsatta förtroende.

Lund i augusti
Linda Persson, VD, NanoEcho AB (publ)

Länk till hemsidan där rapporten finns i sin helhet.