Användartester i utvecklingsmiljö slutförda inför kliniska studier

NanoEcho AB (publ) har nu slutfört samtliga användartester i utvecklingsmiljö och är redo att inleda de slutgiltiga användartesterna på klinik, som kommer att genomföras i samband med de kommande kliniska studierna. Detta är ett regulatoriskt krav för marknadsgodkännande och syftar till att säkerställa att produkten är både säker och användarvänlig.

Användartesterna, som har genomförts i utvecklingsmiljö och inkluderat kliniskexpertis, har varit en viktig del av förberedelserna inför de kommande användartesterna i klinisk miljö. De slutgiltiga testerna kommer att genomföras parallellt med de kliniska studierna och syftar till att säkerställa att slutanvändare kan hantera produkten säkert och effektivt. Resultaten från testerna kommer utgöra en viktig del i bolagets ansökan om marknadsgodkännande av NanoEchos system.                       

”Jag har testat NanoEchos bildgivande system och upplever att användargränssnittet är enkelt att förstå och navigera i. Detta är viktigt för att produkten ska kunna integreras smidigt i sjukhusmiljö”, säger Peter Leander, överläkare, docent samt röntgenansvarig på Perituskliniken.

”Det är spännande att se hur slutanvändare interagerar med vårt system. Vårt mål har alltid varit att skapa en lättanvänd produkt med ett intuitivt gränssnitt som underlättar kliniska undersökningar. Vi känner oss nu väl förberedda att genomföra användartester i verklig klinisk miljö och ser fram emot återkopplingen under studierna”, kommenterar VD Linda Persson.