Business Sweden stödjer NanoEcho i identifiering av kliniska nyckelaktörer inom rektalcancer

NanoEcho AB (publ) och Business Sweden kommer nu att inleda ett samarbete som syftar till att identifiera ledande kliniker och nyckelpersoner inom rektalcancer i strategiskt viktiga europeiska länder. Samarbetet sker genom två projekt: Export Advisory och TIP – ett samarbetsprojekt med Vinnova.

Syftet med det arbete som kommer att utföras av Business Sweden är att kartlägga relevanta kliniker och nyckelpersoner inom rektalcancerdiagnostik i utvalda europeiska länder. Denna översikt kommer att ge NanoEcho värdefull information för att stärka företagets position på den europeiska marknaden och möjliggöra kontakt med rätt beslutsfattare och kliniska samarbetspartners. Totalt kommer arbetet att omfatta cirka 60 timmar.

”Vi ser fram emot att dra nytta av Business Swedens expertis för att identifiera viktiga aktörer inom rektalcancerdiagnostik. Detta är ett betydelsefullt steg i vår strategi för att etablera oss på den europeiska marknaden”, säger Linda Persson, VD för NanoEcho.

Business Sweden, som arbetar på uppdrag av både regeringen och det privata näringslivet, hjälper svenska företag att expandera internationellt och internationella företag att etablera sig och växa i Sverige. Inom ramen för TIP (en trilateral innovationsplattform mellan Sverige, Frankrike och Tyskland) och i samarbete med Vinnova stöder de även företag inför kommersialiseringsfasen, genom att främja samarbeten med partners inom forsknings- och innovationsprojekt i Frankrike och Tyskland. Med tjänsten Export Advisory erbjuder Business Sweden kostnadsfri expertrådgivning inom bland annat marknad och inträdestaktik.